DHO Kupası için Tuzla’da randevu.

0
202
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş

Deniz Harp Okulu’nun (DHO) İstanbul Yelken Kulübü (İYK) işbirliğinde 32 yıldan bu yanadüzenlediği DHO Kupası Yat Yarışı, 21 Mayıs Cumartesi günü Tuzla parkurunda gerçekleşecek. 

İYK 2016 Yat Trofesi’ne puan verecek olan DHO Kupası’nda gün içinde şamandıralar arasında tek yarış yapılacak.

İstanbul’daki yarış floşu, 21 Mayıs’ta Tuzla’da bir araya gelecek. Deniz Harp Okulu’nun adını verdiği ve ev sahibi olduğu yarışa katılmak isteyenlerin kayıt işlemlerini 20 Mayıs Cuma günü saat 15.00’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Tuzla Körfezi’nde şamandıralar arasında gerçekleşecek tek yarıştan oluşan DHO Kupası, IRC0-1-2-3-4 ve Gezgin sınıflarına açık. Yarış Ofisi, kayıtlar kapanana kadar İYK Sportif Direktör Odası’nda, yarış günü ise DHO Aydın Reis Dersanesi’nde kurulacak. Olası protestolara da burada bakılacak.

21 Mayıs Cumartesi günü ilk start IRC0-1 ve 2’lere 5 dakika uyarısı ile saat 10.30’da verilecek. İkinci start düdüğü IRC3-4 ve Gezgin sınıflarına çalacak. Start hattı DHO Yavuz Direği ile 4 No’lu şamandıra arasına kurulacak, start yönü genel güneydoğu olacak.

YARIŞIN ROTASI

IRC0, IRC1 ve IRC2 sınıfları DHO Kupası’nda yaklaşık 13 DM mesafeli şu rotayı izleyecek:

Start-1-2-3-4-3-4-3-Finiş (Şamandıralar iskelede bırakılacak).

IRC3, IRC4 ve Gezgin sınıfları da startın ardından 1-2 ve 3 No’lu şamandıraları iskelede bırakıp yaklaşık 9 DM’lik rotalarını DHO önünde tamamlayacak.

Start etme süresi 20 dakika olan yarışın zaman sınırı saat 16.00’da dolacak.

İYK’DAN SERVİS KALDIRILACAK

Yarışa kayıt veren tekneler, 20 Mayıs Cuma günü 08.00’dan gece saat 21.00’a kadar Aydın Reis Kayıkhanesi’ne giriş yapabilecekler. DHO’ya yaklaşan teknelerin VHF Kanal 08’den “Tuzla İşaret”adı ile çağrı yaparak kendilerini tanıtmaları gerekiyor.

Gece teknelerde konaklamak ve ücreti karşılığı kayıkhane kantininden yararlanmak mümkün olacak.

Ekipleri 21 Mayıs Cumartesi günü DHO’ya ulaştırmak üzere İYK önünde bekletilecek 2 otobüs saat07.30’da Tuzla yönüne hareket edecek. Yarışlar tamamlandıktan sonra da İYK‘ya dönecek ekipler içinservis sağlanacak.

DHO’ya kendi imkanları ile gelecek olan ekip üyeleri Lumbarağzı’nda kimlik göstererek içeri girebilecek.

Aynı gün herhangi bir sosyal etkinlik planlanmıyor. DHO Kupası Yat Yarışı’nın ödül töreni daha sonrayapılacak. 

Kaynak: TurkSail

PAYLAŞ
Facebook
Twitter
Önceki İçerik23.05.2016 TV’de Tenis ATP&WTA
Sonraki İçerikÇağla hedefe bir adım uzakta

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER